Tuntikuvaukset

Tuntikuvausten alussa suluissa vaikeus- ja rasitustaso.

Lavis® - Lavatanssijumppa

(keskitasoinen / keskiraskas)

LAVIS on suomalainen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. LAVIS tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tanssilavoilta tutun musiikin tahtiin. Tunneilla soi musiikki aina humpasta jenkkaan ja cha chaasta rokkiin. Vaikka LAVIS tunneilla oppii kuntoilun lomassa lavatanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. LAVIS- lavatanssijumppa tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan. Tanssiparin puute ei ole ongelma, sillä LAVIS tunneilla jorataan pääsääntöisesti yksin.

Kuntosali, kevennetty ja treeni

(helppo - keskitasoinen / keskiraskas - raskas)

Kuntosaliharjoittelua ohjatusti. Tunnilla edetään kiertoharjoitteluna liikkeestä toiseen.
Treeni Kuntosali on tehokkaampi treenitunti kunnon salitreeniä haluaville.

Kevennetty Kuntosali puolestaan on tarkoitettu aloittelijoille sekä kevyemmäksi ja hidastempoisemmaksi tunniksi. Kevennetyssä kuntosalissa käytetään kuntosalilaitteiden lisäksi myös omaa kehoa välineenä ja muita välineitä.
 

Ikinuoret

(helppo / kevyt)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Ryhmään ovat tervetulleet sekä miehet että naiset!

Kahvakuula

(helppo / keskiraskas)

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.

Miesten oma kahvakuulatunti alkaa kevätkaudella 2019!
Ryhmä kokoontuu pääosin 3krt/kk, perutut kerrat ilmoitetaan erikseen.
Miesten omaa ryhmää kokeillaan ensi alkuun hiihtolomaviikolle 2019 saakka ja jos kävijöitä riittää, jatketaan myös loppukevään ajan.
Tervetuloa miehet rohkeasti mukaan!

Chiball ®

(helppo / kevyt)

Chi Ball on pehmeä, kevyt ,mutta tehokas tapa liikkua. Chi ball tunnilla parannetaan hengitystä, liikkuvuutta ja ryhtiä.  Aromaattinen pallo tuo liikuntaan vaihtelua ja ohjaa kehon liikeratoja. Liikkeitä tunnilla on joogasta, pilatekseesta, Feldenkraisista ja sykettä nostetaan Chi Ball tanssi osuuden aikana. Tunnin lopuksi on rentoutus. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin jo enemmän liikkuneille. Chi Ball on myös erittäin hyvä tunti kuntoutujalle. Ota mukaan patja alustaksi ja jalkaan tossut - ei kenkiä. 

HUOM!

Ke 17.4 klo 17.30 - 18.30

Ke 24.4 klo 17 - 18

Nuorten/naisten palloilu

(helppo / keskiraskas)

Rentoa ja hauskaa yhdessä tekemistä tutustuen erilaisiin pallopeleihin ja liikuntamuotoihin ryhmän toiveiden mukaisesti.
Tunti sopii kaikille peleistä innostuneille nuorille (yli 12v) ja naisille.

Kuntojumppa

(keskitasoinen / kevyestä raskaaseen)

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua koko keholle. Oman kehon painolla tehtävien lihaskuntoliikkeiden lomassa nostetaan sykettä ja harjoitetaan tasapainoa. Vaihtoehtojen avulla jokainen voi treenata itselleen sopivalla tasolla.
Musiikin mukaan tehty ohjelma vaihtuu 4-5 viikon välein.

Reisi-vatsa-pakara

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Treenataan oman kehon painolla jokapäiväisessä elämässä tärkeitä lihasryhmiä, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Liikkeitä voi tehdä oman kunnon mukaan kevyempiä tai rankempia versioina, joten jokaiselle löytyy sopivasti haastetta.

Venyttely

(kevyt / helppo)

Kehonhuoltoa  ja  rentoutusta päivän päätteeksi. Rauhallisilla pitkillä venytyksillä palautetaan keho päivän rasituksesta. Sopii mainiosti kuntojumpan jatkeeksi, iltalenkin päätteeksi tai ihan itsenäiseksi kehonhuoltoharjoitukseksi.

Anju Body

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Tehokas koko kehon treeni, joka koostuu alkulämmittelyn ja lopun lyhyiden venyttelyiden lisäksi sarjoista lihaskuntoliikkeitä. Tunnin haasteellisuutta voit itse säädellä tekemällä liikkeet kehonpainolla ja halutessasi tiukemman/kuormittavamman treenin voit hyödyntää omia käsipainoja tai voimatankoa. Tunti kehittää mm. hapenottokykyä, lihasvoimaa ja lihaskestävyyttä. 

Lattari/Gymstick

(helppo - keskitasoinen / kevyt-keskiraskas)

Lattarijumppa- tunnilla liikutaan pääasiassa lattarimusiikin innoittamana. Helppoja yksikertaisia tanssillisia sarjoja, unohtamatta lihaskuntoliikkeitä lattarimusiikista nauttien. Hikeä pintaan, sykettä ylös ja rankaa rennommaksi. Sopii kaikille. 

Gymstick- ja Lattarijumppa vuorottelevat.
 

Gymstick-tunti on monipuolinen jumppa, jossa kaikki lihasryhmät saavat liikettä. Tunnilla tehdään lihaskuntoa, tasapainoa sekä koordinaatiota edistäviä liikkeitä Gymstickiä käyttäen. Kyseessä on kuntoiluväline, joka yhdistää jumppakepin ja vastuskuminauhan toimivaksi kokonaisuudeksi. Vastusta voi lisätä helposti kiertämällä kuminauhaa kepin ympärille.
Gymstick-tunti sopii kaikille liikkujille vasta-alkajista aktiiviliikkujiin.

Gymstickin plussat:
Liikkeiden monipuolisuus, koko kuntosali samassa laitteessa.
Keskikehon ja tasapainoon vaikuttavien lihasten harjoittaminen. Ryhdin paraneminen.
Vastuksen helppo säätäminen vaikka kesken suorituksen.

Seuralla on 20 Gymstick-keppiä. Voit myös ostaa itsellesi Gymstick Original kepin esim. tavaratalojen urheiluosastolta. Keppejä on viisi erilaista eri vahvuisilla kuminauhoilla. Kuminauhat ovat vaihdettavissa joten voit myöhemmin ostaa ja vaihtaa jäykempiin kuminauhoihin.

Gymstick- ja Lattarijumppa vuorottelevat. 

Kevät 2019: 

10.1 gymstick

17.1 lattari

24.1 gymstick

31.1 lattari

7.2 gymstick

14.2 lattari

21.2 gymstick

28.2 HIIHTOLOMA

7.3 gymstick

14.3 lattari

21.3 gymstick

28.3 lattari

4.4 gymstick

11.4 lattari

18.4 gymstick

25.4 lattari