Tuntikuvaukset

Tuntikuvausten alussa suluissa vaikeus- ja rasitustaso.

Lavis® - Lavatanssijumppa

(keskitasoinen / keskiraskas)

LAVIS on suomalainen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. LAVIS tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tanssilavoilta tutun musiikin tahtiin. Tunneilla soi musiikki aina humpasta jenkkaan ja cha chaasta rokkiin. Vaikka LAVIS tunneilla oppii kuntoilun lomassa lavatanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. LAVIS- lavatanssijumppa tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan.

Kuntosali, kevennetty ja treeni

(helppo - keskitasoinen / keskiraskas - raskas)

Kuntosaliharjoittelua ohjatusti. Tunnilla edetään kiertoharjoitteluna liikkeestä toiseen.
Treeni Kuntosali on tehokkaampi treenitunti kunnon salitreeniä haluaville.

Kevennetty Kuntosali puolestaan on tarkoitettu aloittelijoille sekä kevyemmäksi ja hidastempoisemmaksi tunniksi. Kevennetyssä kuntosalissa käytetään kuntosalilaitteiden lisäksi myös omaa kehoa välineenä ja muita välineitä.
 

Ikinuoret / Virkkis

(helppo / kevyt)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Ryhmään ovat tervetulleet sekä miehet että naiset!

Anjalan jumppaseuralla aloittaa syksyllä senioreille tarkoitettu Virkkis eli ns virkistyskerho, joka kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin Anjalatalolla 12.30-14.00. Kokoontumispäivät syyskaudella ovat 17.9, 15.10 ja 19.11. Virkkiksen ohjelma tarkentuu myöhemmin, mutta virkkiksessä on esimerkiksi erilaisia tietoiskuja terveydestä ja hyvinvoinnista sekä tietenkin mukavaa yhdessäoloa.
 
Virkkis on kaikille maksuton eikä vaadi seuran jäsenyyttä. Muistutuksena myös, että Anjalan Jumppaseuran jäsenyys ja jumpat ovat maksuttomia kaikille yli 75 vuotiaille. 
Virkkiksessä tarjolla myös kahvit ja kahvileipä  4€ hintaan.
 
Anjalan Jumppaseura on saanut avustusta Anjalankosken säästöpankkisäätiöltä Virkkiksen toimintaan.
Kahvakuula

(helppo / keskiraskas)

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.

Miesten oma kahvakuulatunti alkaa kevätkaudella 2019!
Ryhmä kokoontuu pääosin 3krt/kk, perutut kerrat ilmoitetaan erikseen.
Miesten omaa ryhmää kokeillaan ensi alkuun hiihtolomaviikolle 2019 saakka ja jos kävijöitä riittää, jatketaan myös loppukevään ajan.
Tervetuloa miehet rohkeasti mukaan!

Chiball ®
(helppo / kevyt)
 
ChiBall / Kehonhuolto tunti on pehmeä, kevyt ,mutta tehokas tapa liikkua. ChiBall tunnilla parannetaan hengitystä, liikkuvuutta ja ryhtiä.  Aromaattinen pallo tuo liikuntaan vaihtelua ja ohjaa kehon liikeratoja. Tuoksuherkille on myös hajuttomia palloja.  Tunnin lopuksi on rentoutus. Kehonhuoltotunnilla käytämme myös muita välineitä pehmeään liikkumiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen.  Tunti sopii niin aloittelijoille kuin jo enemmän liikkuneille. ChiBall / Kehonhuolto on myös sopiva tunti kuntoutujalle. Ota mukaan patja alustaksi ja jalkaan tossut - ei kenkiä. 
Kevennetty kuntojumppa
(helppo- keskitasoinen / kevyt-keskiraskas)
 
Kaikille sopivaa perusjumppaa musiikin siivin. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään rauhallisessa tahdissa erityisesti keskivartalon lihaksia ja alaraajoja vahvistavia liikkeitä. Lopuksi pitkät venyttelyt. Tunnin tavoitteena harjoittaa tasapainoa, vahvistaa lihaksia ja lisätä hyvän olon tunnetta. Tunti sopii kaikille, myös aloittelijoille. Harjoitukset oman kehon ehdoilla.
Mukaan jumppa-alusta ja juomapullo.
Reisi-vatsa-pakara

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Treenataan oman kehon painolla jokapäiväisessä elämässä tärkeitä lihasryhmiä, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Liikkeitä voi tehdä oman kunnon mukaan kevyempiä tai rankempia versioina, joten jokaiselle löytyy sopivasti haastetta.

Anju Body

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Tehokas koko kehon treeni, joka koostuu alkulämmittelyn ja lopun lyhyiden venyttelyiden lisäksi sarjoista lihaskuntoliikkeitä. Tunnin haasteellisuutta voit itse säädellä tekemällä liikkeet kehonpainolla ja halutessasi tiukemman/kuormittavamman treenin voit hyödyntää omia käsipainoja tai voimatankoa. Tunti kehittää mm. hapenottokykyä, lihasvoimaa ja lihaskestävyyttä. 

Kuntopiiri
(helppo - keskitasoinen / keskiraskas - raskas)
 
Tunnilla edetään kiertoharjoitteluna liikkeestä toiseen. Osaa liikkeistä tehostettaan eri välineiden avulla. Vaihtoehtojen avulla jokainen voi tehdä liikkeitä joko kevyemmin tai raskaammin. Tunti koostuu lihaskuntoliikkeistä sekä sykettä nostavista liikkeistä. Tunnilla harjoitetaan eri lihasryhmiä. Tunti alkaa pienellä alkulämmittelyllä ja lopuksi on noin 10 minuutin venyttely ja rentoutuminen. Tehokas treeni, jonka kesto vaihtelee 45 minuutista 60 minuuttiin.