Tuntikuvaukset

Tuntikuvausten alussa suluissa vaikeus- ja rasitustaso.

Lavis® - Lavatanssijumppa

(keskitasoinen / keskiraskas)

LAVIS on suomalainen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. LAVIS tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tanssilavoilta tutun musiikin tahtiin. Tunneilla soi musiikki aina humpasta jenkkaan ja cha chaasta rokkiin. Vaikka LAVIS tunneilla oppii kuntoilun lomassa lavatanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. LAVIS- lavatanssijumppa tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan. Tanssiparin puute ei ole ongelma, sillä LAVIS tunneilla jorataan pääsääntöisesti yksin.

Kuntosali, kevennetty ja treeni

(helppo - keskitasoinen / keskiraskas - raskas)

Kuntosaliharjoittelua ohjatusti. Tunnilla edetään kiertoharjoitteluna liikkeestä toiseen.
Treeni Kuntosali on tehokkaampi treenitunti kunnon salitreeniä haluaville.

Kevennetty Kuntosali puolestaan on tarkoitettu aloittelijoille sekä kevyemmäksi ja hidastempoisemmaksi tunniksi. Kevennetyssä kuntosalissa käytetään kuntosalilaitteiden lisäksi myös omaa kehoa välineenä ja muita välineitä.

Kevennetty kuntosali toimii syyskuuhun saakka ohjattuna, laitteisiin tutustuen. Loppusyksyn tunnit omatoimiharjoitteluna, kuitenkin kiertoharjoitteluna.

Ikinuoret

(helppo / kevyt)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Tarjolla omat ryhmät miehille ja naisille!

Piloxing ®

(keskitasoinen / raskas)

Piloxing on hauska ja tehokas ryhmäliikuntatunti, joka sisältää vaikutteita pilateksesta, nyrkkeilystä ja tanssista. Piloxing sekoittaa ainutlaatuisella tavalla pilateksen tasapainoa ja lihaskoordinaatiota hikiseen kuntonyrkkeilyyn josta sulavasti keinahdellaan tanssinomaisiin liikesarjoihin. Piloxing on hauska ja haastava kaloreita tehokkaasti polttava tunti jossa saat takuuvarmasti hien päälle. Piloxing -tunnilla ollaan ilman kenkiä, mieluiten paljain jaloin.

Kahvakuula

(helppo / keskiraskas)

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.
 

Tehotreeni

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Tehokas intervallitreeni, joka koostuu alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn lisäksi sykkeennostosta (sisältää mm. hyppyjä ja juoksua) ja lihaskuntoliikkeistä. Tunnilla hyödynnetään erilaisia välineitä ja kehon omaa painoa. Tunti kehittää mm. hapenottokykyä ja lihasvoimaa. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna tai HIIT-treeninä.

Kuntojumppa

(keskitasoinen / kevyestä raskaaseen)

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua koko keholle. Oman kehon painolla tehtävien lihaskuntoliikkeiden lomassa nostetaan sykettä ja harjoitetaan tasapainoa.
Vaihtoehtojen avulla jokainen voi treenata itselleen sopivalla tasolla.

Gymstick ®

Gymstick Muscle on ryhmäliikuntaohjelma, jossa hyödynnetään Gymstick Originalia. Kyseessä on kuntoiluväline, joka yhdistää jumppakepin ja vastuskuminauhan toimivaksi kokonaisuudeksi. Vastusta voi lisätä helposti kiertämällä kuminauhaa kepin ympärille.

Tehokas ja monipuolinen Gymstick Muscle ohjelma rakentuu sille varta vasten räätälöityyn musiikkiin. Tunti koostuu lyhyestä alkulämmittelystä, kolmen sarjoissa toistettavista lihaskuntoliikkeistä eli Trioista sekä lyhyestä loppuvenyttelystä.

Gymstick Muscle kehittää lihasvoimaa ja kestävyyttä, tasapainoa, koordinaatiota, sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä liikkuvuutta.

Seuralla on 20 Gymstick-keppiä. Voit myös ostaa itsellesi Gymstick Original kepin esim. tavaratalojen urheiluosastolta. Keppejä on viisi erilaista eri vahvuisilla kuminauhoilla. Kuminauhat ovat vaihdettavissa joten voit myöhemmin ostaa ja vaihtaa jäykempiin kuminauhoihin.

GYMSTICK jumppakepit:

VIHREÄ Light
Kuntoutukseen ja senioreille, Vastus: 1-10 kg

SININEN Medium
Ryhmäliikuntaan, kuntoilijoille ja nuorille urheilijoille, Vastus: 1-15 kg

MUSTA Strong
Ryhmäliikuntaan, kuntoilijoille ja nuorille urheilijoille, Vastus: 1-20 kg

HOPEA Extra Strong
Kuntoilijoille ja urheilijoille, Vastus: 1-25 kg

KULTA Super Strong
Kuntoilijoille ja urheilijoille, Vastus: 1- 30 kg

Kehonhuolto

(helppo - keskitasoinen / kevyt)

Anjun kehonhuolto tunnilla liikutaan lempeästi. Tunneilla keskitytään mm. syvien lihasten harjoittamiseen, nivelten liikkuvuuteen, tasapainon harjoittamiseen ja erilaisiin veneyttelyihin.  Liikkeet tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Tunti alkaa pienellä alkuveryttelyllä ja loppuun rentoutumshetkeen.
Apuna käytetään myös erilaisia välineitä kuten esim. ChiBall-/Pilatespalloa, kuminauhoja, jumppakeppejä jne.
Ota mukaan rennot mukavat vaatteet ja jumppa-alusta. Myös kevyt viltti tai lisävaate rentoutuksen ajaksi.

Kevään ohjelma hiihtolomaan asti:
11.1 ChiBall
18.1 ChiBall
25.1 Selkäjumppa + venyttely
1.2 Kumpparijumppa
8.2 Kumpparijumppa
15.2 Kumpparijumppa
22.2 ChiBall
 

Elämän voima

Elämän voima on kenttänäytösohjelma Voimistelun Suomi -Gymnaestrada tapahtumaan Turussa 7.-10.6.2018.

Tervetuloa harjoituksiin, sitova ilmoittautuminen on myöhemmin.

Lisätietoa tapahtumasta www.gymnaestrada.fi

 

Reisi-vatsa-pakara

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Treenataan oman kehon painolla jokapäiväisessä elämässä tärkeitä lihasryhmiä, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Tunti on osa Liikunnan ammattitutkinnon opintoja, joten sen vuoksi ensimmäisellä kerralla tehdään muutama alkutesti ja viimeisellä kerralla lopputestit, joita ei kuitenkaan kannata pelätä.