Etusivu » Aikuiset » Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

 

 

Tuntikuvauksia päivitetään…smile

Tanssijumppa

Tanssijumppa perustuu tanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. Tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tutun musiikin tahtiin. Vaikka tunneilla oppii kuntoilun lomassa tanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. Tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan.

Tuolijumppa (Ikinuoret)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Ryhmään ovat tervetulleet sekä miehet että naiset!

Käsilläseisonta

Käsilläseisontaharjoituksia ja akrobatiaa aloittelijoille ja vähän harrastaneille. Joka tunnilla lajiin sopivia lihaskuntoharjoituksia. Tunti on suunnattu koululaisille sekä aikuisille.

Kuntosali, omatoimi

Kuntosalin omatoiminen tunti on tarkoitettu salitreeniä haluaville, jossa osallistuja voi tehdä kuntosaliharjoittelua oman tasonsa mukaan.

Kuntosali, ohjattu

Ohjattua kiertoharjoittelua kuntosalilaitteilla. Aiempaa kokemusta salilta ei tarvita. Tunti sopii kaiken kuntoisille ja fyysiset rajoitukset pystytään ottamaan huomioon. Painot ovat valmiiksi asetettuja, mutta jokainen saa säätää ne itselleen sopivaksi. Tunnin alussa lämmitellään ilman laitteita ja harjoituksen päätyttyä venytellään kevyesti.

Voimatanko

Tunti sisältää voimatangolla (3, 4 & 8kg) tehtävää lihasvoimaharjoittelua. Pienellä kuormalla, paljon toistoja. Tunnin aikana käydään kaikki suurimmat lihasryhmät läpi. Lisäksi haastetaan tasapainoa bosupallon kanssa tehtävillä harjoitteilla.

Vesiliikunta

Monipuolista jumppaa musiikista ja veden vastuksesta nauttien. Erilaisilla välineillä saadaan liikkeisiin lisätehoa ja vaihtelua. Nivelystävällinen liikuntamuoto sopii kaikentasoisille liikkujille.

Kahvakuula, naiset ja miehet

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.

Kehonhuolto

Kehonhuolto tunti on kevyt, mutta tehokas tapa liikkua. Tunnilla keskitytään harjoittamaan pieniä syviä lihaksia, lisäämään liikkuvuutta ja kehittämään tasapainoa. Rentoutuminen ja rauhoittuminen päättävät tunnin. Musiikki on tärkeässä roolissa tunnilla. Tunnilla käytetään myös erilaisia välineitä, kuten esim. chiball palloja, kuntopalloja ja kuminauhoja. Liikumme pehmeästi kehoa kuunnellen. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin myös enemmän liikkuneille. Ota mukaan oma jumppapatja, välineitä löytyy seuralta. Myös lämmin takki tai oma viltti on mukava viileillä ilmoilla rentoutuksen ajaksi.

Venyttely

Rauhoittumistunti viikon päätteeksi, joka koostuu erilaisista pitkäkestoisista venytyksistä sekä rentoutumishetkestä.

Reisi-Vatsa-Pakara

Treenataan oman kehon painolla jokapäiväisessä elämässä tärkeitä lihasryhmiä, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Liikkeitä voi tehdä oman kunnon mukaan kevyempiä tai rankempia versioina, joten jokaiselle löytyy sopivasti haastetta.

Anjalan jumppaseura ry