Etusivu » Aikuiset » Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Tuntikuvausten alussa suluissa vaikeus- ja rasitustaso.

Lavis® – Lavatanssijumppa

(keskitasoinen / keskiraskas)

LAVIS on suomalainen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. LAVIS tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tanssilavoilta tutun musiikin tahtiin. Tunneilla soi musiikki aina humpasta jenkkaan ja cha chaasta rokkiin. Vaikka LAVIS tunneilla oppii kuntoilun lomassa lavatanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. LAVIS- lavatanssijumppa tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan.

Tuolijumppa (Ikinuoret)

(helppo/kevyt)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Ryhmään ovat tervetulleet sekä miehet että naiset!

Kahvakuula

(helppo/keskiraskas)

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.

Chiball ® / Kehonhuolto

(helppo/kevyt)

ChiBall / Kehonhuolto tunti on pehmeä, kevyt ,mutta tehokas tapa liikkua. ChiBall tunnilla parannetaan hengitystä, liikkuvuutta ja ryhtiä. ChiBall:ssa aromaattinen pallo tuo liikuntaan vaihtelua ja ohjaa kehon liikeratoja. Tuoksuherkille on myös hajuttomia palloja. Syksyllä 2022 aloitamme kehonhuolto tunneilla tuntisuunnitelman mukaisesti. Liikumme pehmeästi ja kehoa kuunnellen, sekä liikkuvuutta lisäten. Käytämme myös eri välineitä. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin jo enemmän liikkuneille. ChiBall / Kehonhuolto on myös sopiva tunti kuntoutujalle. Ota mukaan jumppapatja ja oma ChiBall-pallo. Muita välineitä löytyy seuralta, sekä lisää ChiBall-palloja. Tunnit aloitetaan aina lämmittelyllä ja päätetään venyttelyyn. 

Tuntisuunnitelma, syksy 2022:

14.9, 21.9 Tasapaino, jalkojen voima, venyttelyt

28.9, 5.10, 12.10 Liikkuvuutta välineillä, venyttelyt

19.10, 2.11, 9.11 ChiBall-pallot, venyttelyt

16.11, 23.11, 30.11 Keskivartalo, venyttelyt

Venyttely

(helppo- keskitasoinen / kevyt-keskiraskas)

Yhteistyössä Inlin kanssa.

Reisi-Vatsa-Pakara

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Treenataan oman kehon painolla jokapäiväisessä elämässä tärkeitä lihasryhmiä, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Liikkeitä voi tehdä oman kunnon mukaan kevyempiä tai rankempia versioina, joten jokaiselle löytyy sopivasti haastetta.

Anjalan jumppaseura ry | info(at)anjalanjumppaseura.com