Etusivu » Aikuiset » Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Tuntikuvausten alussa suluissa vaikeus- ja rasitustaso.

Tanssijumppa

(keskitasoinen / keskiraskas)

Tanssijumppa perustuu tanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. Tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tutun musiikin tahtiin. Vaikka tunneilla oppii kuntoilun lomassa tanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. Tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan.

Tuolijumppa (Ikinuoret)

(helppo/kevyt)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Ryhmään ovat tervetulleet sekä miehet että naiset!

Kuntosali, omatoimi

(keskitasoinen / keskiraskas)

Kuntosalin omatoiminen tunti on tarkoitettu salitreeniä haluaville, jossa osallistuja voi tehdä kuntosaliharjoittelua oman tasonsa mukaan.

Kahvakuula

(helppo/keskiraskas)

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.

Chiball ® / Kehonhuolto

(helppo/kevyt)

ChiBall / Kehonhuolto tunti on pehmeä, kevyt ,mutta tehokas tapa liikkua. ChiBall tunnilla parannetaan hengitystä, liikkuvuutta ja ryhtiä. ChiBall:ssa aromaattinen pallo tuo liikuntaan vaihtelua ja ohjaa kehon liikeratoja. Tuoksuherkille on myös hajuttomia palloja. Syksyllä 2022 aloitamme kehonhuolto tunneilla tuntisuunnitelman mukaisesti. Liikumme pehmeästi ja kehoa kuunnellen, sekä liikkuvuutta lisäten. Käytämme myös eri välineitä. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin jo enemmän liikkuneille. ChiBall / Kehonhuolto on myös sopiva tunti kuntoutujalle. Ota mukaan jumppapatja ja oma ChiBall-pallo. Muita välineitä löytyy seuralta, sekä lisää ChiBall-palloja. Tunnit aloitetaan aina lämmittelyllä ja päätetään venyttelyyn. 

Keväällä 2023 etenemme tunneilla tuntisuunnitelman mukaisesti:

1.2 pakara ja reisijumppa välineillä + venyttely ja rentoutus
8.2 pakara ja reisijumppa välineillä + venyttely ja rentoutus
15.2 pakara ja reisijumppa välineillä + venyttely ja rentoutus
22.2 pakara ja reisijumppa välineillä + venyttely ja rentoutus
Maaliskuu : tarkentuu myöhemmin
Huhtikuu: tarkentuu myöhemmin

Venyttely

(helppo- keskitasoinen / kevyt-keskiraskas)

Yhteistyössä Inlin kanssa.

Reisi-Vatsa-Pakara

(keskitasoinen / keskiraskas-raskas)

Treenataan oman kehon painolla jokapäiväisessä elämässä tärkeitä lihasryhmiä, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Liikkeitä voi tehdä oman kunnon mukaan kevyempiä tai rankempia versioina, joten jokaiselle löytyy sopivasti haastetta.

Anjalan jumppaseura ry