Tuntikuvaukset

Tuntikuvausten alussa suluissa vaikeus- ja rasitustaso.

Lavis® - Lavatanssijumppa

(keskitasoinen / keskiraskas)

LAVIS-lavatanssijumppa tuo uusia tuulia ryhmäliikuntatarjontaan. LAVIS on uusi suomalainen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. LAVIS tunneilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä tanssilavoilta tutun musiikin tahtiin. Tunneilla soi musiikki aina humpasta jenkkaan ja cha chaasta rokkiin. Vaikka LAVIS tunneilla oppii kuntoilun lomassa lavatanssien perusaskeleita, kyse ei ole tanssin opetuksesta vaan jumpasta. LAVIS- lavatanssijumppa tunneilla tärkeää onkin hyvä ja rento fiilis, jossa jokainen saa liikkua omalla tasollaan. Tanssiparin puute ei ole ongelma, sillä LAVIS tunneilla jorataan pääsääntöisesti yksin.

Kuntosali, kevennetty ja treeni

(helppo - keskitasoinen / keskiraskas - raskas)

Kuntosaliharjoittelua ohjatusti. Tunnilla edetään kiertoharjoitteluna liikkeestä toiseen.
Treeni Kuntosali on tehokkaampi treenitunti kunnon salitreeniä haluaville.

Kevennetty Kuntosali puolestaan on tarkoitettu aloittelijoille sekä kevyemmäksi ja hidastempoisemmaksi tunniksi.
Kevennetyssä kuntosalissa käytetään kuntosalilaitteiden lisäksi myös omaa kehoa välineenä ja muita välineitä.

Kevennetty kuntosali toimii syyskuuhun saakka ohjattuna, laitteisiin tutustuen. Loppusyksyn tunnit omatoimiharjoitteluna, kuitenkin kiertoharjoitteluna.

Ikinuoret

(helppo / kevyt)

Monipuolista jumppaa senioreille. Jumpan tarkoituksena on lisätä nivelten liikkuvuutta, ylläpitää tasapainoa ja venyttää lihaksia. Jumppa tarjoaa myös iloista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Nyt omat ryhmät miehille ja naisille!

Piloxing ®

(keskitasoinen / raskas)

Piloxing on hauska ja tehokas ryhmäliikuntatunti, joka sisältää vaikutteita pilateksesta, nyrkkeilystä ja tanssista. Piloxing sekoittaa ainutlaatuisella tavalla pilateksen tasapainoa ja lihaskoordinaatiota hikiseen kuntonyrkkeilyyn josta sulavasti keinahdellaan tanssinomaisiin liikesarjoihin. Piloxing on hauska ja haastava kaloreita tehokkaasti polttava tunti jossa saat takuuvarmasti hien päälle. Piloxing -tunnilla ollaan ilman kenkiä, mieluiten paljain jaloin.

Kahvakuula

(helppo / keskiraskas)

Kahvakuula eli girya on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulatunti on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eikä harjoittelun aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kuulia on eri kokoja, tyypillinen aloituspaino on naisilla 8kg ja miehille 16kg. Otathan tunnille mukaan oman kuulasi! Seura suosittelee myös rannesuojien käyttöä kahvakuulatunnilla.

Kahvakuula-treeni tunnilla treenataan kunnolla kahvakuulan kanssa, taattu hiki! Tahti on nopeatempoinen. Tunti ei sovi aloitteleville kahvakuulailijoille, vaan perusliikkeet tulee jo tuntea!

Kahvakuula-kevyempi tunnilla puolestaan kuulaillaan nimensä mukaisesti hieman kevyemmällä tahdilla, jotta aloittelijat pääsevät myös mukaan kahvakuulan perusliikkeisiin.

Kuntojumppa

(keskitasoinen / kevyestä raskaaseen)

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua koko keholle. Oman kehon painolla tehtävien lihaskuntoliikkeiden lomassa nostetaan sykettä ja harjoitetaan tasapainoa.
Vaihtoehtojen avulla jokainen voi treenata itselleen sopivalla tasolla.

Kehonhuolto

(helppo - keskitasoinen / kevyt)

Anjun kehonhuolto tunnilla liikutaan lempeästi. Tunneilla keskitytään mm. syvien lihasten harjoittamiseen, nivelten liikkuvuuteen, tasapainon harjoittamiseen ja erilaisiin veneyttelyihin.  Liikkeet tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Tunti alkaa pienellä alkuveryttelyllä ja loppuun rentoutumshetkeen.
Apuna käytetään myös erilaisia välineitä kuten esim. ChiBall-/Pilatespalloa, kuminauhoja, jumppakeppejä jne.
Ota mukaan rennot mukavat vaatteet ja jumppa-alusta. Myös kevyt viltti tai lisävaate rentoutuksen ajaksi.

Kausisuunnitelma

7.9 Selkäjumppa + venyttely
14.9 ChiBall- / pilatespallojumppa
21.9 ChiBall- / pilatespallojumppa
28,.9  ChiBall- / pilatespallojumppa
5.10 Syvät lihakset + venyttely
12.10 Selkäjumppa + venyttely
19.10 Syvät lihakset + venyttely
2.11 Kuminauhajumppa
9.11 Kuminauhajumppa
16.11 Kuminauhajumppa
23.11 Reisi+pakarajumppa
2.12  Reisi+pakarajumppa
(muutokset mahdollisia)

Elämän voima

Elämän voima on kenttänäytösohjelma Voimistelun Suomi -Gymnaestrada tapahtumaan Turussa 7.-10.6.2018.

Tervetuloa harjoituksiin, sitova ilmoittautuminen on myöhemmin.

Lisätietoa tapahtumasta infotilaisuudessa Anjalatalolla ke 13.9. klo 17.15-18 sekä www.gymnaestrada.fi